Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради

08 Лютого 2024, 11:10
Національний музей Голодомору-геноциду. Світлина з відкритих джерел 368
Національний музей Голодомору-геноциду. Світлина з відкритих джерел

Верховна Рада України прийняла за основу в першому читанні ініційовані Міністерством культури та інформаційної політики України зміни до Закону України «Про Музеї та музейну справу» щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду».

Тепер Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради, куди увійдуть представники діаспори та нащадки жертв Голодомору, – йдеться у повідомленні МКІП.

Також до цих консультативно-дорадчих органів увійдуть представники фахових та наукових груп. Все це допоможе Музею в своїй роботі впроваджувати найкращі міжнародні практики. 

«Це ще один крок до відкриття усього комплексу Музею Голодомору для відвідувачів. Добудова музею має стати як символом незламності українського народу, так і способом донесення правди світу про злочини кремля. Ми щиро вдячні всім нашим партнерам за фінансову та експертну підтримку, а також депутатам за посилену увагу до цього питання», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.  

Раніше цей законопроєкт вже схвалив Кабінет Міністрів України. Він враховує рекомендації канадських партнерів щодо посилення інституційної спроможності Музею та модернізації процесів у музейній сфері. Також Уряд Канади допомагатиме фінансово в реалізації проєкту будівництва Другої черги музею відповідно до домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Премʼєр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024