У світі 17 січня відзначають День музейних селфі

11 Січня 2024, 10:25
День музейних селфі 449
День музейних селфі

У третю середу січня кожного року у світі традиційно відзначається День музейних селфі (Museum Selfie Day). В цей день можна безплатно прийти до будь-якого музею та сфотографуватися з улюбленим експонатом, і до війни Херсонський художній музей брав активну участь у цьому міжнародному флешмобі.

Цьогоріч День музейних селфі припадає на 17 січня. Про це пишуть на сторінці Херсонського художнього музею.

«Дуже хочеться запросити вас до музею, повідомити пароль і зустрічати всіх біля входу. Але другий рік ми не можемо повноцінно провести акцію: пограбований окупантами, тричі обстріляний російськими військами, з зупиненими через початок повномасштабного вторгнення ремонтно-реставраційними роботами, музей не приймає відвідувачів. Але ж це не привід відмовлятися від флешмобу! Тож пропонуємо вам підготуватися до акції», – пишуть працівники музею.

Минулоріч до акції учасники ділились фотографіями, які зробили в музеї до початку повномасштабної війни. А цього року працівники музею пропонують знайти матеріальні свідоцтва, що нагадують про музей, і «заселфітися» з ними.

Це може бути: музейний каталог, буклет, листівка, фотографія, календар, публікація у пресі про музей, запрошення до музею або квиток, який ви зберегли, картина, марка, хустка, патч. Нехай це буде якась дрібничка або великий артефакт на кшталт старого настінного календаря. Просто згадайте, що пов’язує особисто вас з Херсонським художнім музеєм.

«Якщо не знайшли нічого — відмовлятися від участі в акції не варто. Можна зробити невеличкий вояж по наших сторінках у соцмережах, знайти матеріал або експонат, який вас «зачепив», і сфотографуватися на його фоні. Вітаємо будь-який креатив», – додають працівники музею.

На пошуки матеріалів маєте рівно тиждень часу. Щоб організатори не загубили ваші публікації, не забудьте до своїх селфі у соцмережах (Facebook, Instagram, Twitter) додати хештеги #MuseumSelfie #MuseumSelfieDay2024 #art_museum_ks.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024