У Музеї Голодомору видали для дітей буклет «Музейні історії»

29 Грудня 2023, 17:11
Буклет «Музейні історії» 680
Буклет «Музейні історії»

Буклет увібрав у себе  історії експонатів, що знайомлять читачів з перебігом подій Голодомору. 

Днями з друкарні вийшов буклет для дітей «Музейні історії», який підготували працівниці  екскурсійно-освітнього відділу Музею Голодомору – повідомляють  на фейсбук-сторінці цього закладу.

«Дуже часто в музеї ми стикаємося з проблемою відсутності дитячої літератури про Голодомор. Але ж діти – наші основні відвідувачі, оскільки ми працюємо зі шкільними або сімейними екскурсіями. За останній рік ми підготували сімейний майстер-клас «Дерево життя» та відеоекскурсію для молодших школярів. Освітня програма Музею Голодомору вже третій рік представлена на фестивалі «NEOсвітній Арсенал» і завжди популярна серед відвідувачів. Тому ідея освітнього буклета для наймолодших, який розповідав би і про Музей, і про історію Голодомору, виникла не на порожньому місці», – розповідає одна з авторок буклета Галина Голубєва

Буклет не мав повторювати екскурсію, зазначається в дописі,  або перетворюватись на шкільний підручник. Назва «Музейні історії» відображає його зміст – це історії експонатів, що зберігаються в фондах і, розповідаючи про конкретних людей, водночас знайомлять читачів з перебігом подій Голодомору. 

Серед тем насамперед  – боротьба українців за свої права та незалежність, яка продовжувалась навіть тоді, коли надії, здавалося б, не було. І, звісно, в буклеті проводяться паралелі з сучасними подіями, коли українці знову змушені відстоювати свою незалежність, знову брати зброю до рук, щоб зберегти Україну. 

«Враховуючи вік наших читачів, ми трохи знайомимо їх з термінологією, пояснюємо, що таке Голодомор, геноцид, коли і ким був вчинений цей злочин, які його причини», – додає Галина Голубєва.

А ще буклет можна розгорнути як плакат і завдяки схемі дізнатися більше про символічне значення основних об'єктів території Музею.

«Музейні історії» орієнтовані на цільову аудиторію 9-13 років. Але музейники впевнені, що видання буде цікавим і дорослим, і дітям молодшого віку, адже всі історії проілюстровані коміксами.

 

Читайте також: Національний музей Голодомору-геноциду отримає наглядову та експертну ради

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024