Херсон: художній музей розпочинає співпрацю з Національним агентством з питань запобігання корупції

29 Грудня 2023, 16:18
Співзасновниця Музею сучасного мистецтва» Юлія Гнат, директорка Херсонського художнього музею Аліна Доценко та керівник підрозділу НАЗК, який спеціалізується на поверненні викрадених творів мистецтва, Павло Кулик 1248
Співзасновниця Музею сучасного мистецтва» Юлія Гнат, директорка Херсонського художнього музею Аліна Доценко та керівник підрозділу НАЗК, який спеціалізується на поверненні викрадених творів мистецтва, Павло Кулик

Національне агентство з питань запобігання корупції створило відкритий для громадськості каталог розграбованої спадщини, у який увійшла частина творів мистецтва, викрадених окупантами з Херсонського обласного художнього музею.

Кінець 2023 року став для Херсонського обласного художнього музею результативним у плані партнерств. У рамках робочої групи Art Sanct Task Force музей починає співпрацювати з потужною організацією — Національним агентством з питань запобігання корупції, зокрема його підрозділом, який спеціалізується на поверненні викрадених творів мистецтва. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці художнього музею.

Мета групи Art Sanct Task Force, зазначається в повідомленні, — відстежувати порушення санкцій у світових операціях на ринку мистецтва та запобігати незаконній торгівлі предметами мистецтва та старовини, що були викрадені окупантами в Україні під час війни. 

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), яке має «тримати руку на пульсі», вже створило відкритий для громадськості каталог розграбованої спадщини, в який, до речі, увійшла частина творів мистецтва, викрадених окупантами з Херсонського обласного художнього музею ім. О.Шовкуненка. 

Мета ресурсу полягає в тому, щоб музеї, колекціонери та міжнародні організації, такі як Інтерпол, могли звертатися до цієї бази для виявлення предметів, які нелегально потрапляють на артринок.

 

Читайте також:  Викрадена з херсонського музею картина Георгія Курнакова перебуває в Криму

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024