У Луцьку презентували дослідницько-пошуковий проєкт «Небесний легіон Волині»

09 Грудня 2023, 11:03
Презентація дослідницько-пошукового проєкту «Небесний легіон Волині». 1068
Презентація дослідницько-пошукового проєкту «Небесний легіон Волині».

Створили сайт з іменами волинських захисників, які загинули під час російсько-української війни.

На днях у Волинському краєзнавчому музеї відбулася презентація меморіального дослідницько-пошукового проєкту «Небесний легіон Волині» – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.

Він був ініційований Волинською обласною Малою академією наук у День українського добровольця 14 березня також у стінах музею.

У межах реалізації проєкту створений сайт https://volynlegion.com.ua/ з іменами волинських захисників, які загинули під час російсько-української війни. На першому етапі до збору даних долучились учні та вчителі області, усі небайдужі. 

На презентації виступили партнери проєкту. Президент Малої академії наук Станіслав Довгий, доєднавшись онлайн, підкреслив подальшу необхідність реалізації подібних проєктів на загальнонаціональному рівні. 

«Небесний легіон Волині» підтримала депутатка Верховної Ради України Ірина Констанкевич, зазначивши, що створений сайт має стати пантеоном волинських героїв, складовою частиною загальноукраїнської пам’яті про війну. 

Проєкт реалізується за підтримки фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Голова його правління Катерина Шкльода зазначила, що завдяки проєкту ніхто не забуде про наших героїв. 

Розробниками сайту стали науковці та студенти Волинського національного університету імені Лесі Українки. Ректор вишу Анатолій Цьось зазначив, що пам'ять про наших героїв має жити вічно. 

Значимість проєкту підкреслила проректорка Луцького національного технічного університету Олена Лютак.

Начальниця управління освіти і науки облдержадміністрації Наталія Матвіюк вручила грамоти розробникам сайту.

Директорка Волинського краєзнавчого музею Оксана Важатко зазначила, що науковці музею з перших днів війни комплектують матеріали про російсько-українську війну і презентують їх на виставках.

Перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук запевнив, що представники органів місцевого самоврядування всіляко сприятимуть реалізації цього проєкту. 

Про важливість збереження пам’яті говорили також голова Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олег Кобилинський і директорка Волинської обласної Малої академії наук Тетяна Михалюк.

 

Читайте також: «Ця війна йде більше 300 років», – Герой України Володимир Жемчугов у Луцьку

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024