Власника маєтку Гавсевича в Одесі судитимуть за знищення пам’ятки архітектури

05 Грудня 2023, 17:18
Власника маєтку Гавсевича в Одесі судитимуть за знищення пам’ятки архітектури 537
Власника маєтку Гавсевича в Одесі судитимуть за знищення пам’ятки архітектури

До суду передали справу про руйнування маєтку Гавсевича в Одесі.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура.

Прокурори Приморської окружної прокуратури Одеси скерували до суду обвинувальний акт стосовно власника особняка Гавсевича та керівника підприємства-підрядника за фактом умисного знищення, руйнування та пошкодження об'єктів культурної спадщини чи їх частин (ч. 5 ст. 298 КК України).
 
Слідств встановило, що власник особняка спільно з підрядником, без відповідного дозволу, провели будівельні роботи з демонтажу огороджуючих та несучих конструкцій будівлі. 
 
Такі протиправні дії обвинувачених призвели до руйнування об’єкту культурної спадщини, зокрема конструктивних елементів та архітектурно-художніх елементів інтер’єру приміщень. 
 
Під час ремонтних робіт, із застосуванням будівельної техніки, демонтували огороджуючі та несучі конструкції і перекриття північної частини будівлі-пам’ятки, її південно-західну частину, покрівлю, другий та третій поверхи східної частини, а також частково демонтували огороджувальні конструкції східної частини будівлі.
 
Особняк Гавсевича є пам’яткою архітектури і містобудування місцевого значення. Відомо, що особняк побудували у 1903 році за проєктом архітектора Самуїла Гальперсона.
 
Наразі прокуратура вживає заходи представницького характеру, аби зобов'язати власника відновити пам’ятку містобудування та архітектури.
 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024