В Україні архівісти розглянули проєкт Концепції розвитку архівної справи до 2026 року

28 Листопада 2023, 17:57
Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук та голова Укрдержархіву   Анатолій Хромов 560
Голова Профспілки працівників державних установ України Юрій Піжук та голова Укрдержархіву Анатолій Хромов
Засідання колегії Державної архівної служби України присвятили проєктам двох важливих для цієї галузі  документів.  
 
28 листопада очільник Державної архівної служби України Анатолій Хромов у змішаному форматі (офлайн-онлайн) провів засідання колегії – повідомляють на фейсбук-сторінці цієї служби.
 
На засідання також були запрошені директори центральних державних архівних установ. 
 
Члени колегії заслухали доповідь Тетяни Шевченко про проєкт Концепції розвитку архівної справи до 2026 року. У своєму виступі вона наголосила на визначених стратегічних цілях розвитку галузі: подальшій цифровізації архівів і їх відповідності сучасним інформаційним потребам суспільства, забезпеченні та примноженні національних інформаційних ресурсів, формуванні злагодженої комунікаційної політики державних архівів для сприяння позитивного іміджу галузі. 
 
Анатолій Хромов доповів про проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації системи державних архівів». Голова Укрдержархіву наголосив, що пропоновані зміни до законодавства необхідні для унормування статусу центральних державних архівів України та забезпечення подальшого розвитку архівної галузі. Проєкти обидвох документів були погоджені колегією Укрдержархіву. 
 
На засіданні відбулося підписання Погоджувального акту про подовження галузевої угоди Державної архівної служби України з Профспілкою працівників державних установ України до закінчення воєнного стану. Також члени колегії заслухали доповідь про стан дотримання вимог антикорупційного законодавства України в Державній архівній службі України.
 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024