В Ужгороді юні тележурналісти вивчають історію Закарпаття під час української революції 1917-1921 років

15 Листопада 2023, 15:34
Працюють тележурналісти з «Дивосвіту» 542
Працюють тележурналісти з «Дивосвіту»

Українська революція в дослідженнях вихованців відеостудії «Дивосвіт».

Творча група юних тележурналістів з Ужгорода за допомогою відеокамери та фото вивчають історію Закарпаття під час української революції 1917-1921 років. Про це йдеться на сайті Закарпатського обласного краєзнавчого музею імені Тиводара Легоцького.

Роботу вони проводять у рамках тісної співпраці центру дитячо-юнацької творчості «ПАДІЮН» Закарпатської обласної ради та  обласного краєзнавчого музею.

Ця актуальна тема, зазначається в дописі, про яку цікаво й змістовно розповів експерт, завідувач відділу експозиційної та науково-методичної роботи музею Михайло Джахман, надзвичайно захопила студійців «Дивосвіту», оскільки історія повторилася через сто років. Українці тепер, як і тоді, нагадали про себе усьому світові як про окрему величну націю, що має право на власну державу.

Крім того, візуальні пошукові дослідження вихованців студії ляжуть в основу юнацького відеопроєкту, який братиме участь у всеукраїнському конкурсі документального аматорського кіно «Українська революція: ретроспективний погляд через 100 років». 

Студійці, працюючи над фільмом, із захопленням розглядали давні експонати, а заодно записували стендапи та коментарі.Завершилась творча робота над відеофільмом, звичайно, обміном враженнями та селфі на згадку.    

Відрадно те, що створений відеофільм достойно поповнить фонд музею і його зможуть переглядати відвідувачі цього культурно-просвітницького закладу.

 

 

Читайте такожУжгород: музейники розповіли воїнам про боротьбу за українську державність протягом століть

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024