У Рівному відкрили виставку «Чоловічий портрет у часі»

03 Листопада 2023, 17:40
На відкритті виставки 867
На відкритті виставки

Представлені на виставці  роботи дають глядачам уявлення про малярські скарби музею.

3 листопада  у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки «Чоловічий портрет у часі» – повідомляють на фейсбук-сторінці закладу.

На виставці представлені художні твори з фондів музею, які датуються ХꓦІІ – ХХІ століттями. Серед них портрети Романа Сангушка, Адама Лєдуховського, Казиміра Дуніна-Карвіцького, збірний героїчний образ козака Мамая, образи відомих на Рівненщині вчених, робітників, журналістів, митців.

Заступник директора музею Дмитро Маслов розпочав захід, зазначивши, що їхні фонди багаті портретним живописом, а представлені на виставці мистецькі твори в часовому вимірі – цікава ідея.

Тетяна Міненко, завідувачка сектору мистецтв музею, привітала присутніх на презентації і розповіла про ідею і роботу над створенням виставки. Вона підкреслила, що експонати з фондів музею покликані донести відвідувачу інформацію про зміни, які відбувалися в чоловічому портреті з плином часу. 

Науковиця провела короткий огляд представлених робіт, відмітила, що вони дадуть глядачу трішки уявлення про скарби  музею. Звернула увагу на роботу відомого рівненського фотохудожника Олександра Харвата, що порівняв фотографію та живопис, які доповнюють один одного.

Почесним гостем презентації був Богдан Столярчук – український мистецтвознавець, професор кафедри музичного фольклору інституту мистецтв РДГУ. Його портрет сьогодні також прикрашає виставкову залу музею. У своєму виступі він подякував музею за чудову виставку, відмітив важливість таких заходів у популяризації мистецьких творів.

Виставку підготували працівники сектору мистецтв. Відчути красу мистецтва рівнянам і гостям міста можна буде в краєзнавчому музеї впродовж місяця.

Читайте також: Ренесанс образів: рівняни перевтілилися в історичних постатей для виставки світлин

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024