Онлайн-архів «Бабин Яр» поповнився близько 150 тисячами сканкопій документів

02 Листопада 2023, 15:48
Зацифрування документів. Фото ілюстративне 422
Зацифрування документів. Фото ілюстративне

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» у співпраці із Державною архівною службою України та державними архівами Київської та Чернігівської областей упродовж вересня й жовтня 2023 року активно зацифровував документи, що стосуються життя українського та єврейського населення.

Отож онлайн-архів Меморіального центру поповнився копіями близько 150 тисяч документів – повідомляють на фейсбук-сторінці Державної архівної служби України.

Це документи з фондів 

  • Державного архіву Київської області, ф. Р-5634 (відділ державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Головного управління юстиції у Київській області);
  • Державного архіву Чернігівської області ф. Р-8980 (відділ реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) Коропського районного управління юстиції Чернігівської області), 
  • а також Німецької трофейної картотеки, що містить інформацію про примусово вивезених до Німеччини та військовополонених і може мати відомості про перебування людини в шпиталі або у розшуку.

Архівісти нагадують, що до ресурсу онлайн-архіву «Бабин Яр» вже додали понад 3,6 мільйона копій документів, з якими можна ознайомитися тут.

Читайте також: Трагедія Бабиного Яру: пам’ять попри все жива

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024