У Рівному презентували мобільну виставку про визвольні змагання на теренах Великої Волині

19 Жовтня 2023, 14:17
Презентація виставки 558
Презентація виставки

Виставка об’єднала дванадцять банерів з біографічною інформацією про знакові імена краю.

У Рівненській обласній бібліотеці презентували мобільну виставку «Історія визвольних змагань на Рівненщині в 20-му сторіччі в постатях» – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.

Виставка діятиме в межах проєкту молодіжного табору військово-історичної реконструкції «Повстанські ночі». Ініціатор заходу – ГО «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» за підтримки Міністерства молоді та спорту України.

Вона об’єднала дванадцять банерів з біографічною інформацією про знакові імена, пов’язані з визвольними змаганнями Великої Волині та зі становленням вільної Української держави.

Зокрема, серед представлених діячів імена Степана Скрипника, Василя Тютюнника, Івана Огієнка, Сергія Бачинського, Тараса Бульби-Боровця, Ніла Хасевича, Дмитра Клячківського (Клима Савура), Уласа Самчука, Мелетія Лахмана, Антона Олійника, Василя Червонія, Олекси Новака.

Керівник проєкту Юрій Ткачук розповів про ідею та роботу над виставкою, про залучених консультантів та подальші робочі плани.

У заході взяли участь історики Андрій Жив'юк та Іван Демянюк, бандурист Назар Волощук, музичнf керівниця Мирослава Горобець, заступник директора Центру національно-патріотичного виховання та позашкільної освіти Рівненщини Олександр Денисюк, краєзнавець села Губків Богдан Воловодик.

Виставка діятиме до кінця листопада.

Читайте також: У Сарнах відкрилася виставка, присвячена реаліям сучасної війни

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024