У Сарнах відкрилася виставка «Обличчя війни»

14 Жовтня 2023, 17:53
Відкриття виставки. Крайній праворуч - Василь Красьоха 603
Відкриття виставки. Крайній праворуч - Василь Красьоха

Сарненцям презентували  картини Василя Красьохи на воєнну тематику.

13 жовтня в Сарненському історико-етнографічному музеї  відбулася презентація виставки картин Василя Красьохи «Обличчя війни» – повідомляють на фейсбук-сторінці цього закладу.

У виставковій залі представлені 42 роботи художника. Це нова серія картин про російську агресію та російсько-українську війну. Василь Красьоха відобразив на картинах, написаних після 24 лютого 2022 року, різні образи людей, які переживають війну. 

Кожен образ має своє забарвлення і своє неоднозначне вираження реакції на події, що відбуваються. А головне, зазначається в дописі, що ця виставка присвячена тим, кого забрала страшна війна.

Василь Красьоха – член Спілки художників України, Заслужений художник України, живописець, родом із Волинської області. Його картини зберігаються у фондах Міністерства культури України, музеях та приватних збірках багатьох країн світу (Німеччина, Польща, Японія, США та інші).

Це абсолютно не типова тематика для художника, до цього він писав здебільшого пейзажі, які так і тішили око. Проєктом художника 2017 року були поїздки на Афон, де написав усі двадцять монастирів Святої Гори. 

Роботи Василя Красьохи у своєму естетичному вираженні є надзвичайно багатими за змістом та кольоровими матеріями і мають потужну енергетичну наповненість та духовну глибину. Художник зобразив життя кожного з нас — хвилювання за рідних, біль за загиблими, шок та ненависть до ворогів, надію на Перемогу. 

Кожна його картина в цій серії — це окрема історія, яка застигла на мить у фарбах.

З вітальним словом до митця звернулися радник міського голови Олексій Лавор, начальник управління культури і туризму, молоді та спорту Сарненської міської ради Едуард Раковець і гості з Волині:  Наталія Оксенюк, котра довгий час очолювала Цмінську сільську раду, і сестра митця Таїса Клипанчук.

Читайте також: У Сарнах вшанували пам'ять розстріляних в роки Другої світової війни мешканців міста

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024