«Лесині джерела»: Ніна Матвієнко була активною учасницею літературно-мистецького свята у Звягелі

12 Жовтня 2023, 11:20
Ніна Матвієнко (в центрі) у Звягелі 594
Ніна Матвієнко (в центрі) у Звягелі

Опублікували світлини з Ніною Матвієнко – під час її перебування на батьківщині Лесі Українки.

На днях у засвіти пішла видатна українська співачка й акторка Ніна Матвієнко. Своїм унікальним голосом вона підкорила не одну сцену. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Літературно-меморіального музею Лесі Українки у Звягелі.

Ніна Матвієнко була не лише виконавицею та збирачкою музично-поетичних перлин українського народу, зазначається в дописі, а й талановитою літераторкою. Вона – авторка двох біографічних книг «Ой виорю нивку широкую» й «Уже так не буде, як є». 

Одна зі сторінок її біографії пов’язана з Житомирщиною. Вона – уродженка села Неділище Ємільчинського району. Тож Ніна Матвієнко була активною учасницею багатьох культурних заходів на теренах Житомирської області. Серед них – літературно-мистецьке свято «Лесині джерела» на батьківщині Лесі Українки.

Під час перебування у Звягелі, який тоді називався Новоградом-Волинським, співачка неодноразово відвідувала Літературно-меморіальний музей Лесі Українки. 

У книзі вражень за 1992 рік вона зробила такий запис: «Всім голубкам, що разом з голубами склали ще одну Правду із сторінки життя Лесі нашої. Боже, яке це щастя, що вона наша, спасибі, дорогі, рідні мої за Ваше глибоке любляче серце. Я цілую Вас пухкими губами, зцілованими любов’ю до земля і до людей! Хай слово Лесі оживить наш край Пам’яттю і Мужністю». 

У 2014 році голова Житомирської облради Йосип Запаловський нагородив співачку  відзнакою «Честь і слава Житомирщини». 

Читайте також: Померла Ніна Матвієнко

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024