Кіно і доля: Володимир Андрощук із княжого міста

25 Серпня 2023, 18:16
Володимир Андрощук. Кадр із документального фільму 941
Володимир Андрощук. Кадр із документального фільму

На днях свій 85-річний ювілей міг би відзначати талановитий український режисер, сценарист і журналіст Володимир Андрощук, якому краяни присвятили документальний фільм.

Мешканцям Володимира, де минула юність кінорежисера, залишилася на спогад про видатного земляка лише його культурна кіноспадщина, зокрема художній фільм «Час збирати каміння» та документальний фільм про їхнє місто «Княжий град». Про це йдеться на фейсбук-сторінці Володимирського історичного музею ім. О. Дверницького.

Кілька років тому, зазначається в дописі, дружина Володимира Андрощука, відома письменниця Галина Тарасюк, передала до Володимирського історичного музею на зберігання неоціненний скарб: родинні світлини свого чоловіка, його документи, афіші, сценарії робіт і навіть рукопис сценарію того самого «Княжого граду».

На знак шани та пам'яті перед талановитим земляком колектив музею та Агенція телевізійного мовлення «Володимир»  зняли про нього документальний фільм, а торік завдяки ініціативі колективу музею одну з вулиць Володимира назвали на його честь.

Читайте такожУ Володимирі хочуть встановити пам’ятник історику Олександру Цинкаловському

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024