Рівне: в музеї провели захід до Дня Державного Прапора України

24 Серпня 2023, 09:00
Експозиція до Дня Державного Прапора України 459
Експозиція до Дня Державного Прапора України

Спогадами про вир революційної боротьби за незалежність України поділилися колишні місцеві депутати.

23 серпня в Літературному музеї Уласа Самчука був проведений захід до Дня Державного Прапора України за участю Сергія Лейчука – депутата Рівненської міської ради (1990-1994 років), який розповів про підняття синьо-жовтого стяга влітку 1990 року в Рівному. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Рівненського обласного краєзнавчого музею.

Саме він, зазначається в дописі,  разом з депутатами Червонієм, Лук'яненком, Сорокою та Пилипчуком 17 червня 1990 року, відповідно до рішення Президії Рівненської міської ради від 12.06.1990 року підняв на будинку Рівненського міськвиконкому національний прапор. Лейчук нагадав, як відбувалася та подія в Рівному, як це було непросто в ті тривожні часи.

Своїми спогадами про вир революційної боротьби за нашу незалежність також поділилася Тетяна Редюк – тогочасна депутатка, просвітянка, громадська діячка. Вона відзначила, що День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців, це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях.

На зустрічі виступив і тогочасний заступник голови міської ради – Василь Хижий, який поділився своїми спогадами про ті буремні роки. 

На захід завітали представники влади, громадськості, краєзнавці, музейники, бібліотекарі та небайдужі рівняни.

Назар Волощук – головний спеціаліст Управління культури і туризму Рівненської ОВА, магістр культурології, член Всеукраїнської музичної спілки та Національної спілки кобзарів України, заспівав декілька пісень про український стяг. Він наголосив, що під синьо-жовтим прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність.

Директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига вручив Сергію Лейчуку грамоту за відродження символів державності, за підняття прапора 17 червня 1990 року на будинку  міськвиконкому.

Читайте також: День Державного прапора України: у столиці урочисто підняли особливий стяг

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024