«Я хочу, щоб світ знав, що визвольна боротьба триває, що українці б'ються», – подкаст про Ніла Хасевича

07 Серпня 2023, 17:45
Портрет Ніла Хасевича на фоні його графічної роботи 1204
Портрет Ніла Хасевича на фоні його графічної роботи

Черговий епізод подкасту «Вже вечір вечоріє: підпілля УПА» радіо CID FM присвятило повстанському художнику, який став творцем візуального образу УПА.

Ніл Хосевич розробив ескізи прапорів, печаток, бланків, відзнак підпілля, створив численні листівки та агітки. Через це він змушений був постійно переходити з криївки до криївки, ховаючись від спецслужб. Графіка Ніла Хасевича свого часу стала ефективною зброєю в руках визвольного підпілля.

Незалежна Україна пам’ятає про Ніла Хасевича. Його дизайн наслідує сучасна відзнака президента України Хрест бойових заслуг. А наші Збройні сили України використовують фірмовий шрифт «Воля», створений на основі літерацій Ніла Хасевича.

Випуски – в ефірі CID FM, а також на популярних подкаст-платформах

«Вже вечір вечоріє: підпілля УПА» – подкаст та радіопрограма про Українську повстанську армію. 20 випусків присвячені відомим історичним постатям і розповідають правду про єдиних борців за незалежність України у часи Другої світової та подальші роки. Проєкт «Вже вечір вечоріє: підпілля УПА» реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. 

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024