«України самостійної нам ніхто не дасть, ми можемо тільки самі здобути волю України», – подкаст про Івана Климова

06 Серпня 2023, 16:56
Іван Климів 1770
Іван Климів

Черговий епізод подкасту «Вже вечір вечоріє: підпілля УПА» радіо CID FM присвятило генералу-політвиховнику УПА Івану Климову

Іван Климів узяв собі псевдо Легенда. Завдяки його політичному, організаційному та ідеологічному таланту розгорнув міцну мережу ОУН на Волині та Галичині. Розробив план подвійної мережі організації, що забезпечило її безперебійну дію. Іван Климів прожив усього 33 роки. Закатований німецькими нацистами у Львові в грудні 1942 року.

В епізоді можна почути фрагменти інтерв'ю зі Степаном Бандерою та Ярославом Стецьком, а також коментарі директора історико-культурного комплексу «Вовчак. Волинська Січ» Василя Мазурика та кандидата історичних наук Василя Стефаніва. Також звучить повстанська пісня «Світить сонце».

Випуски – в ефірі CID FM, а також на популярних подкаст-платформах

«Вже вечір вечоріє: підпілля УПА» – подкаст та радіопрограма про Українську повстанську армію. 20 випусків присвячені відомим історичним постатям і розповідають правду про єдиних борців за незалежність України у часи Другої світової та подальші роки. Проєкт «Вже вечір вечоріє: підпілля УПА» реалізовується за підтримки Українського культурного фонду. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024