У Рівному відкрилася виставка картин почесного музейника України Миколи Годуна

03 Серпня 2023, 09:13
Відкриття виставки 698
Відкриття виставки

На виставці представлені понад 20 картин з колекції Рівненського обласного краєзнавчого музею та приватних художніх збірок.

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка картин «Микола Годун. Грані творчості», присвячена до 75-річчя від дня народження українського художника-живописця, пейзажиста, члена Національної Спілки Художників України, лауреата премії імені Георгія Косміаді 2014 року, почесного музейника України. Про це йдеться на фейсбук-сторінці музею

Відкриваючи виставку директор музею Олександр Булига зазначив, що Миколу Годуна  (1953-2016) знають не лише в Рівному й Україні, а й поза її межами. 

Художник, скульптор, голова Рівненського обласного осередку Національної спілки художників України Петро Подолець сказав, що його колега прожив насичене життя, сповнене плідної творчої роботи, співпраці з багатьма видатними митцями України, його картини зберігаються в колекціях таких іменитих художників як Борис Рєзнік, Віктор Гвоздинський та в інших небайдужих до мистецтва людей.

Виступили також мистецтвознавець, краєзнавець, історик, реставратор ікон Микола Бендюк, відомий живописець Віктор Гвоздинський, авторка проєкту «Золоте сузір’я», в ході якого експонувалися, зокрема, і картини Миколи Годуна, краєзнавиця Галина Данильчук, заслужений художник Міжнародної Федерації фотомистецтва (FIAP) Олександр Харват, кандидатка мистецтвознавства Любов Крайлюк, художник Володимир Жуковський,  поет-сатирик Юрій Береза, художник Микола Горєлов.

А завідувачка сектору мистецтв музею, ініціаторка створення виставки Тетяна Міненко підсумувала, що той факт, що стільки людей завітало до музею, аби згадати Миколу Годуна, помилуватися його роботами – найкращий доказ його внеску у розвиток художнього мистецтва України. 

 

Читайте також: Дух та почуття звільненого Херсона: у Рівному відкрили фотовиставку Антона Балана

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024