У Ковелі презентували книжку Валентини Клюнтер про долю талановитого місцевого художника

31 Липня 2023, 15:59
Світлана Мирвода подарувала музею свій портрет авторства Валентина Данилюка 678
Світлана Мирвода подарувала музею свій портрет авторства Валентина Данилюка

Герой презентованої книжки був щирим другом Ковельського історичного музею, а у фондах закладу зберігаються його твори.

На днях у Ковельській публічній бібліотеці відбулася презентація книги Валентини Клюнтер «Доля синьоокого романтика». Про це повідомляє  у фейсбуці Мирослава Мороз.

Книжка стала гідним пошануванням пам’яті Валентина Данилюка, ідеться в дописі, – талановитого художника, чудової людини та великого патріота України на його рідній землі.

Валентин Данилюк був щирим другом Ковельського історичного музею.Музейники мають особисті світлини й фото робіт митця, буклети, путівники та каталоги виставок. У фондах музею також зберігаються картини й скульптури митця. Картини написані здебільшого в жанрі пейзажу із зображенням волинської природи у всій її красі.

Художник був також чудовим майстром дерев’яної скульптури. В колекції музею є чотири скульптури митця. Це барельєф Тараса Шевченка та скульптура художника Андроника Лазарчука, дві жіночі скульптури. 

У своїх роботах митець оспівував здебільшого жінку. Митець не раз повторював, що жінка – це Богиня, це краса, це збудник творчості. 

У ковельському музеї і в галереї мистецтв неодноразово відбувалися персональні виставки художника.

На презентації було багато гостей, теплих спогадів, добрих слів і музики. Валентин Данилюк залишив по собі багату творчу спадщину, гарний спомин і світлу пам’ять.

Народна артистка України Світлана Мирвода подарувала музею свій портрет, який написав Валентин Данилюк у 2011 році, комплект із двох вінілових платівок «Пісні Волині» та диск із записами пісень у своєму виконанні.

Читайте такожУ Ковельському музеї – виставка поштових листівок з репродукціями картин відомих художників

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024