Президент Зеленський ветував виділення 573 мільйонів гривень на добудову музею Голодомору

29 Липня 2023, 13:36
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента 478
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба президента

Президент Володимир Зеленський ветував законопроєкт №9437 про виділення 573 мільйонів гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору-геноциду.

Про це йдеться у картці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Також глава держави пояснив своє рішення, аргументуючи, що ці кошти наразі потрібні для оборони країни.

«Не заперечуючи необхідності забезпечення завершення реконструкції та будівництва Національного музею Голодомору-геноциду, не можу погодитись із запропонованим Законом способом вирішення зазначеного питання в умовах широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України», – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що найважливішими функціями держави є захист суверенітету та територіальної цілісності України.

«Наразі першочерговим завданням та обов’язком держави є належне забезпечення національної безпеки і оборони для відсічі збройної агресії, насамперед потреб збройних сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань в озброєння військовій та іншій техніці, продовольстві, речовому майні, інших матеріальних ресурсах», – підкреслив президент.

Також він зауважив, що резервний фонд бюджету формується для здійснення непередбачених видатків, що не мають постійного характеру і не могли бути передбачені під час складання бюджету.

«Зважаючи на викладене вважаю, що зусилля усіх державних органів та органів місцевого самоврядування мають бути спрямовані на прийняття життєво необхідних рішень насамперед тих, що наближають перемогу України, тож пропоную закон відхилити», – підсумував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що Верховна Рада 13 липня ухвалила документ, його передали на підпис президента. Однак Зеленський повернув його із пропозиціями, тепер парламент готується їх розглянути. 

Загальний кошторис зведення музею — 1,6 мільярдів гривень. 573 мільйонів гривень мали бути останнім траншем для завершення будівництва другої черги — це будівля з основною експозицією, виставковою залою, спеціалізованим фондосховищем, кінозалом і конференц-залом.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024