У Дубенському замку побувала делегація з Оксфорда

25 Липня 2023, 15:08
Американці в Дубенському замку 400
Американці в Дубенському замку

Американців приємно здивували рідкісні експонати  музею.

24 липня в Дубно міський голова Василь Антонюк та мер міста Оскфорд Вільям Снейлі уклали угоду про співпрацю. У складі американської делегації також були професор університету Маямі Майк Сміс та випускник цього університету, засновник благодійної організації Ukrainian Action Джеффрі Хартман, завдяки зусиллям якого вдалося зацікавити адміністрацію Оксфорда в міжнародній співпраці з українським містом Дубно. Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Дубенського замку.

Науковий співробітник Заповідника м.Дубна Іван Касянчук провів для заокеанських друзів 24 липня екскурсію містом. А 25 липня представники нового міста-побратима ознайомилися з Дубенським замком, у чому їм допомогла молодша наукова співробітниця відділу історії Заповідника Юлія Мацюк.

«Під час короткої екскурсії ( за браком часу) ми були приємно подивовані рідкісними експонатами у виставкових залах замку, і дуже хотіли б при першій нагоді ще раз повернутись у фортецю, аби оглянути її більш детально»,– сказав  мер Оксфорда Вільям Снейлі.

«Довга і славна історія цієї величної споруди з музейними артефактами, яка тягнеться із середньовіччя, просто вражає», - поділився своїми емоціями засновник БО Ukrainian Action Джеффрі Хартман.

Музейники сподіваються, що нові зустрічі міст-побратимів не за горами.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024