Луцьк: у музейному дворику презентували нову поетичну збірку Катерини Міхаліциної

01 Липня 2023, 12:20
Ольга Ляснюк і  Катерина Міхаліцина 725
Ольга Ляснюк і Катерина Міхаліцина

У презентованій  книжці  розповідається про пережитий досвід війни та депортацій попередніх поколінь українців. 

30 червня до музейного дворика Волинського краєзнавчого музею завітала українська письменниця Катерина Міхаліцина. Про це йдеться на фейсбук-сторінці закладу.

Присутні, зазначається в дописі, мали змогу послухати поезію з її нової збірки «Розламані люди». Модератором зустрічі виступила письменниця Ольга Ляснюк

Збірка, яка написана ще до повномасштабного вторгнення, розповідає про пережитий досвід війни та депортацій попередніх поколінь українців. Надзвичайно цікавий задум авторки втілений у невеликій збірочці поезій. Але за кожною з них стоїть окрема історія жінок, що зібралися за умовним родинним столом. Кожна історія дістає з родинної скрині багато таємниць та реліквій. 

Це історії про нашу пам'ять, наш досвід виживання в будь-яких умовах. Сьогодні українці, як ніколи, особливо гостро відчувають біль своїх рідних людей, що пережили подібні трагедії багато років тому. 

Попри складну та трагічну тему підняту в книзі, зустріч вийшла дуже душевною та теплою. Розмовляли про волонтерство, мистецтво та природу, про те що сьогодні рятує наші душі.

Читайте також: На портал «Поезія Вільних» додали 20 500 віршів про війну в Україні

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024