У селі на Рівненщині музейники розповідали про волинське вбрання

20 Травня 2023, 10:51
На сопілці грає Марія Нечидюк 398
На сопілці грає Марія Нечидюк

Зустріч працівників краєзнавчого музею із сільською громадою.

У День вишиванки працівники сектору етнографії Рівненського обласного краєзнавчого музею побували в селі Корнин (Рівненський район), де зустрілися з місцевою громадою – ідеться на фейсбук-сторінці цього закладу.

На запрошення директорки місцевого будинку культури Марії Семенюк завідувачка сектору етнографії музею Тетяна Пархоменко підготувала тематичний захід із показом слайдів, прослуховуванням аудіозаписів, демонстрацією альбомів Олени Пчілки «Український орнамент» і Наталії Гатальскої «Поетика волинського вбрання». 

Присутні на заході дорослі та діти мали змогу ознайомитися з музейними експонатами – найкращими зразками музейної колекції старовинних жіночих і чоловічих сорочок, дізнатися про особливості їхнього крою, принципи композиційного оздоблення, поширені місцеві техніки вишивок і улюблені традиційні мотиви. Окрему увагу приділили родинній реліквії співробітниці музею Алли Крук – вишитій ще у 1940-х роках сорочці з тризубом на грудях (належала Ярині Крук, мешканці с. Тесів колишнього Острозького району). 

Приємним доповненням заходу став музичний номер на сопілці, який виконала учениця 1-го класу Школи мистецтв Марія Нечидюк.

Читайте такожУ Рівному представили колекцію відтвореного етновбрання

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024