Збільшать грошову винагороду за обласну премію імені Ігоря Свєшнікова

14 Квітня 2023, 18:00
Збільшать грошову винагороду за обласну премію імені Ігоря Свєшнікова 783
Збільшать грошову винагороду за обласну премію імені Ігоря Свєшнікова

Нагороду в галузі охорони культурної спадщини краю присвоюють щорічно, починаючи з 2006 року. Ця відзнака має привертати увагу суспільства до того, наскільки важливо зберігати та популяризувати культурне та історичне надбання Рівненщини. Відповідно до Положення, вона складає 10 тисяч гривень. 

Днями на засіданні комітету з присудження премії під головуванням заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка обговорили питання щодо збільшення суми виплати. Про це повідомляє Рівненська обласна рада.

Щоб це стало можливим, комітет рекомендував управлінню культури і туризму Рівненської облдержадміністрації підготувати відповідні зміни до Положення та подати на розгляд найближчої сесії обласної ради. На наступному своєму засіданні комітет визначатиметься щодо переможця.

Премію імені Ігоря Свєшнікова присвоюють історикам, краєзнавцям, археологам та етнографам Рівненської області.  Станом на квітень 2023 року, до обласної ради надійшли два подання.

Рівненський обласний краєзнавчий музей висунув кандидатуру завідувача сектора збереження культурної спадщини Олексія Черницького, а Державний історико-культурний заповідник Острога – кандидатуру заступника директора з наукової роботи Андрія Брижука.

Читайте також: Директору Державного історико-культурного заповідника Острога вручили премію 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024