На Маневиччині відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам-землякам

09 Квітня 2023, 10:58
Меморіальні дошки на фасаді ліцею 1124
Меморіальні дошки на фасаді ліцею

Меморіальні знаки розмістили на фасаді ліцею, де колись навчалися  українські захисники.

У селі Костюхнівка, що в Маневицькій ТГ, відкрили меморіальні дошки загиблим воїнам-землякам Івану Кравцю, Юрію Панічику та Роману Кравчуку – повідомляє Маневицька селищна рада.
 
Пам'ятні знаки розміщені на фасаді Костюхнівського ліцею, у якому колись навчалися загиблі краяни.
 
Аби віддати останню шану й сказати останнє дякую полеглим воїнам за їх мужність і жертовність, ідеться в дописі, до рідної школи зійшлися рідні, друзі, односельці, представники влади, військові побратими.
 
Іван Кравець – справжній патріот, люблячий чоловік, батько двох дітей. У березні 2022 року пішов боронити рідну землю від ворога. Перебуваючи на військовій службі на Черкащині, серце мужнього 47-річного воїна не витримало. 28 червня 2022 року усією громадою провели Івана з усіма військовими почестями до місця вічного спочинку.
 
Юрій Панічик на початку вересня 2022 року добровольцем пішов захищати рідну землю рід російської навали. Загинув 38-річний український захисник 11 січня 2023 року в Запорізькій області, бувши вірним військовій присязі, з честю і до кінця виконавши свій службовий обов’язок. У загиблого Героя залишилася мама та син.
 
25-річний Роман Кравчук на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на українську землю без вагань пішов добровольцем захищати Вітчизну від ворога. Він був надійною опорою для батьків, дружини з якою зовсім нещодавно поєднали свої долі. На жаль, 26 грудня 2022 року життя молодого, сповненого сил військовослужбовця трагічно обірвалось.
 
Право відкрити меморіальні дошки надали рідним загиблих Героїв. Чин освячення здійснив настоятель храму Святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їх Софії протоієрей Михайло Мельничук
 
Пам’ятні знаки встановили за ініціативи військових побратимів, родин та друзів загиблих воїнів.
 
Спільною молитвою та хвилиною мовчання вшанували присутні пам’ять захисників України.
Линули слова співчуття від Маневицького селищного голови Олександра Гаврилюка, який зазначив, що загибель вірних присязі та відданих Україні патріотів є непоправною втратою для Маневицької громади й висловив слова подяки родинам бійців за виховання справжніх захисників рідної землі.
 
Слова вдячності та жалю також висловили директор ліцею Василь Давидюк, староста села Оксана Зінчук, настоятель Свято-Михайлівського храму священник Георгій Хомич. Зворушливі поетичні рядки та твори декламували юні вихованці ліцею. Пам’ятні дошки на фасаді школи будуть нагадувати кожному, хто сюди завітає, якою великою ціною ми платимо за мир та спокій.
 
Після закінчення заходу його учасники, схиливши голови в пошані, поклали квіти до могил загиблих захисників України.
 
Упродовж століть ворог намагається поневолити нас, прагне знищити в нас почуття власної гідності, любов до рідної землі, нашу мову, звичаї, нашу історію. Завдяки таким мужнім воїнам, яких ми сьогодні вшановуємо та згадуємо у своїх молитвах, Україна живе, а українці продовжують боротись і обов’язково переможуть підступного ворога.
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024