Фондова збірка Дубенського замку поповнилася друкованим раритетом

05 Лютого 2023, 12:34
Богослужбова книга  «Панахида. Церковні співи на мішаний хор» 536
Богослужбова книга «Панахида. Церковні співи на мішаний хор»

Під час збору вторинної сировини волонтер виявив рідкісне видання.

Фондова збірка Дубенського замку на днях учора поповнилася ще одним друкованим раритетом. Це богослужбова книга «Панахида. Церковні співи на мішаний хор», видана 1937 року коштом богословської секції Товариства імені митрополита Петра Могили в Луцьку – повідомляють на фейсбук-сторінці культурно-історичного заповідника міста Дубна.
 
Як сказано у передмові книжки, текст та нотний спів, автором яких є священник М.Тележинський, ухвалений у перекладі українською мовою Комісією перекладу святого письма й богослужбових книг при Українському науковому інституті у Варшаві 6 лютого 1936 року під головуванням Блаженнішого Діонісія, митрополита Варшавського та всієї Польщі. Чин панахиди благословив видати друком і вживати у церквах Волинської єпархії Високопреосвященнійший Алексій, архієпископ Волинський і Крем’янецький.
 
У Дубенський замок раритет потрапив таким чином: благодійний фонд «Волонтери на Конторській», одна з найактивніших благодійних організацій на Дубенщині, збирає кошти для придбання квадрокоптерів, виготовляє маскувальні сітки, відправляє продукти на передову для наших захисників.
 
У пошуках додаткових джерел збору коштів для ЗСУ від літа минулого року дубенські волонтери почали приймати вторинну сировину. Вторговані кошти від зданого переробникам з Костополя скла, пластика та паперу, волонтери знову таки спрямовують на допомогу нашим військовослужбовцям.
 
В одному із таких паперових стосів волонтер Валерій Гунт і виявив рідкісне видання. А вже його колега Інна Яцина, вбачаючи у книзі історичну цінність, передала її Заповіднику.
 
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024