У Рівненській обласній бібліотеці діє виставка однієї книги

30 Листопада 2022, 09:30
У Рівненській обласній бібліотеці діє виставка однієї книги 583
У Рівненській обласній бібліотеці діє виставка однієї книги

Співробітники Рівненської обласної бібліотеки створили книжкову виставку «Повернення у минуле: прогулянка міжвоєнним Рівним», яка присвячена проблемі збереження пам’яток архітектури Рівного.

Про це повідомили на сайті установи.

Руйнування історичних будівель і цілих кварталів – сьогодні предмет занепокоєння громад чи не кожного українського міста, і Рівне, на жаль, – не виняток. 

Альбом «Архітектура міжвоєнного Рівного в документах і публікаціях 1921-1939 років», який видали в рамках реалізації проєкту «Рівне модерністичне: міжвоєнна архітектурна спадщина» допоможе в розумінні того, що ми вже втратили. 

Його автори – докторка архітектури Ольга Михайлишин із Національного університету водного господарства та природокористування та науковий співробітник Рівненського краєзнавчого музею, історик, Заслужений працівник культури України Віктор Луц

Книга стала переможцем обласного конкурсу «Краща книга Рівненщини» у 2022 році в номінації «Краще довідкове видання». 

«Книга допоможе у розумінні того, як невблаганно нищиться колишня краса і наскільки великі зміни у свідомості господарів міста та його мешканців повинні відбутися, щоб цей процес зупинився», – йдеться в повідомленні.

З виставкою можна ознайомитися у відділі краєзнавства.

Читайте також: Ковельчани та їхні гості на світлинах 1930-х років

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024