У Рівненському краєзнавчому музеї відкриють виставку «Княгині та князівни»

28 Жовтня 2022, 17:18
У Рівненському краєзнавчому музеї відкриють виставку «Княгині та князівни» 921
У Рівненському краєзнавчому музеї відкриють виставку «Княгині та князівни»
У Рівненському обласному краєзнавчому музеї, в рамках Міжнародного мистецького проєкту «Ляльки мандрують світом», відбудеться відкриття виставки «Княгині та князівни». Виставковий проєкт присвячений дружинам та донькам князів Русі-України Х – ХІІІ століття, жінкам княжих родів Гольшанських, Острозьких (ХVІ століття) тощо.
 
Про це повідомляє музей.
 
На виставці представлять близько 70 ляльок, які  виготовили понад 30 майстринь із різних куточків України, а також українські мисткині, що проживають у Норвегії та Німеччині. Організатори виставкового проєкту — Тетяна Золочевська (Бремен, Німеччина) та Ніна Хаґен (Осло, Норвегія).

Ляльки виконані не як історичні копії, а як стилізовані образи, засновані на власних дослідженнях. Майстрині використали традиційну техніку вузлової текстильної ляльки та вдягнули їх в шати візантійських царівен, княгинь Русі-України, скандинавських та німецьких принцес та королев.

В експозиції можна буде побачити образи княгині Ольги, доньок Ярослава Мудрого (королеви Франції – Анни, королеви Угорщини – Анастасії, Єлизавети – королеви Норвегії), Гальшки Острозької, легендарної сестри засновників Києва – Либідь та інших.
 
Презентація відбудеться у вівторок, 1 листопада. Початок о 14:00. Виставка діятиме місяць.
 
 
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024