«Їх убила війна»: на Прикарпатті відкрили меморіальний знак медійникам

20 Вересня 2022, 14:18
«Їх убила війна»: на Прикарпатті відкрили меморіальний знак медійникам 472
«Їх убила війна»: на Прикарпатті відкрили меморіальний знак медійникам

Місцеві та внутрішньо переміщені медійники, студенти й викладачі кафедр журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та журналістики, реклами і зв’язків з громадськістю Університету Короля Данила, вже традиційно, в третю п’ятницю вересня вшанували пам’ять колег на Алеї пам’яті журналістів Прикарпаття.

Про це повідомляє Національна спілка журналістів України.

Від минулорічного Дня пам’яті пішли за небокрай талановиті прикарпатські медійники, члени НСЖУ Роман Фабрика, Богдан Вівчар, Ярослава Стецюк, Ярослав Нарган, Василь Мануляк, Юрій Косович, Василь Микуляк, Павло Федорів, Роман Флис

Загалом в Україні із 24 лютого цього року 39 працівників ЗМІ стали жертвами повномасштабної війни, розв’язаної росією. 

З ініціативи Івано-Франківського Центру журналістської солідарності НСЖУ, за підтримки Національної спілки журналістів України на Алеї пам’яті в Острині 16 вересня відкрили меморіальний знак «Пам’яті колег. Їх убила війна», на якому вписані імена загиблих медійників.

Учасники заходу згадали колег-журналістів, хвилиною мовчання віддали шану полеглим, запалили свічечки.

«Війна убила наших колег, які виконували свій професійний і громадянський обов’язок. Маємо гідно шанувати пам’ять тих, хто самовіддано служив Правді, віддав за неї життя», – зазначила журналістка з Ізюма Марина Трубнікова.

Кожна професія має свій цех. Зараз, у вкрай важкі часи, журналісти особливо важливі.

«Професія журналіста завжди була не просто небезпечною, а однією з найбільш небезпечних. Маємо пам’ятати тих, хто вже не з нами. Їхній досвід, те, що вони встигли зробити, ми маємо закарбувати. Хто, як не ми», – наголосив редактор «Українське радіо. Харків» Роман Кривко.

Завершився захід потужним виконанням «Молитви за Україну». Потім його учасники, як і щороку, висадили саджанці дерев, які будуть рости на Алеї пам’яті та нагадувати про колег.

Читайте також: У луцькому соборі Святої Трійці пом'янули загиблих журналістів

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024