У Познані відкрилася виставка про війну в Україні

30 Серпня 2022, 13:53
Банери  розповідають про глибинні передумови сучасного російсько-українського протистояння 1032
Банери розповідають про глибинні передумови сучасного російсько-українського протистояння

Виставку польською мовою про війну в Україні можна побачити просто неба поруч із Музеєм декоративно-прикладного мистецтва, розташованим у Королівському замку Познані.

До Дня Незалежності України у польському місті Познані відкрилася  виставка «Україна. Війна в Європі» – повідомляє сайт Національного музею в цьому місті.

 

Виставкові стенди розповідають про  передумови сучасного російсько-українського протистояння та про різні аспекти російсько-української війни , зокрема про злочини проти людяності, які російські солдати чинять в Україні, російські пропагандистські міфи. Проєкт повинен посприяти, щоб європейці побачили справжнє обличчя росії, усвідомили загрози, які йдуть від неї всьому людству, та консолідувалися довкола допомоги Україні, яка захищає не лише себе, а і Європу.

Вперше виставка українською мовою відкрилась 8 травня 2022 року на Контрактовій площі в Києві. Після цього у травні виставку в перекладі різними мовами презентували у Вільнюсі та Варшаві, Берліні й Бамберзі. А наприкінці липня вона  відкрилась у Віденському університеті.

Партнером експонування виставки в Познані є тамтешній Національний музей, підтримку також надали Центр профорієнтації для молоді та фестиваль «Українська весна».

Проєкт створив Український інститут національної пам’яті на замовлення Міністерства культури та інформаційної політики України та за підтримки Міністерства закордонних справ України.

 

Читайте також:  Війна у світлинах: митці з Луцька представили свої фото в Німеччині

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024