Їжа в історії та історіях: анонсували другу наукову конференцію, присвячену гастрономічним дослідженням
Гастрономічні студії в умовах війни та кулінарні практики українців.
18 листопада 2022 року в Києві готують провести другу науково-практичну конференцію «Їжа в історії» – гастрономічні студії в умовах війни та кулінарні практики українців. Про це повідомляють на сайті їzhakultura.
Другу конференцію проводитимуть, ідеться в анонсі, щоб ознайомитися з напрацюваннями дослідників у сфері гастрономічних досліджень, окреслити проблеми, що спричинені військовим вторгненням росії в Україну та змінами у зв’язку з війною.
Організаторам важливо не лише визначити нові вектори дослідницьких проєктів, озвучити нагальні питання й проблеми в методиках опису, збору матеріалів та їх аналізу, але й підтримати відчуття спільноти дослідників, які в умовах війни зберігають свою академічну ідентичність, а отже і здатність протистояти агресору.
Цього року визначили два важливі напрямки в роботі конференції:
- презентація нових досліджень українських вчених;
- реакція дослідників на зміни сьогоднішнього дня.
Термін подачі заявки з темою виступу – до 15 жовтня 2022 року.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром