У Млинові релігійна громада разом із настоятелем приєдналася до ПЦУ

19 Червня 2022, 17:24
Релігійна громада у Млинові разом з настоятелем приєдналася до ПЦУ 1288
Релігійна громада у Млинові разом з настоятелем приєдналася до ПЦУ

Парафіяни одноголосно підтримали рішення про підлеглість у канонічних і організаційних питаннях релігійної громади Православній церкві України.

19 червня відбулися загальні збори «Релігійної громади парафії преподобного Серафима Саровського Рівненської єпархії Української Православної Церкви селища Млинів». Про це повідомляє пресслужба Рівненської єпархії ПЦУ.

На зборах члени релігійної громади разом зі своїм настоятелем протоієреєм Олександром Посільським одноголосно прийняли рішення підлеглість у канонічних і організаційних питаннях релігійної громади змінити на підлеглість Українській Православній Церкві (Православній Церкві України) шляхом внесення відповідних змін до Статуту релігійної громади.

Таким чином, ідеться в повідомленні, релігійна громада парафії Преподобного Серафима Саровського  разом зі своїм настоятелем вийшла з-під юрисдикції московського патріархату та приєдналася до Православної Церкви України.

Нагадують, Православна Церква України не закликає захоплювати храми московського патріархату чи силою змінювати їхню конфесійну приналежність. Про це неодноразово заявляв Блаженніший Митрополит Епіфаній, так і керівник Рівненської єпархії архієпископ Іларіон. Однак для тих, хто готовий і бажає долучитися до Православної Церкви України, – двері відкриті завжди.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024