У Луцьку проведуть благодійну лекцію про давні шпиталі міста

17 Червня 2022, 12:29
У Луцьку проведуть благодійну лекцію про давні шпиталі міста 769
У Луцьку проведуть благодійну лекцію про давні шпиталі міста

У Луцьку пройде благодійна лекція на тему «Чотири давні шпиталі Луцька: як функціонували медичні заклади міста у XVII – XVIII ст.». Кошти передадуть на потреби ЗСУ.

Про це журналісти Район.Культура дізналися зі сторінки події у фейсбуці. 

Подія відбудеться в неділю, 19 червня, в Музеї історії Луцького братства, відділ Волинського краєзнавчого музею (вул. Йова Кондзелевича 5). Початок о 15:00.

Організатори зазначають, тема є реконструктом історичного культурного середовища стародавнього міста, потребує суспільної уваги, подальших досліджень і повноцінних промоцій.

Лекція є складовою благодійного лекційного проєкту на історичну тематику, організованого Управлінням туризму та промоцій міста Луцька та Волинським краєзнавчим музеєм.

Вартість лекції — благодійний внесок на підтримку Збройних Сил України. 

Читайте такожУ Луцьку проводять історичні лекції та екскурсії на підтримку ЗСУ

«Луцькі давні шпиталі – Руський, Святодухівський, Святого Лазаря, Боніфраторський та інші... Чи були вони, в сучасному розумінні, – повноцінними лікарнями, клініками для поранених, притулками для бідних, хостелами для прочан? Власне про це (про різноманіття функцій), а також вперше про те, де розміщувались згадані шпиталі на мапі сучасного Луцька, поговоримо під час лекції.

Звісно, знайдеться час для розмови про людей Луцька, які присвячували своє життя хворим, нужденним, покинутим, інвалідам, сліпим, психічно хворим. Для прикладу, про який з луцьких шпиталів піклувався великий князь Свидригайло у XV ст., а який зі шпиталів об’єднав зусилля двох подвижників на ниві благодійництва – Балтазара Тишки у XVII столітті й Юзефи Поляновської наприкінці XVIII століття», — йдеться в анонсі.

Телефони для довідок: (0332) 723371, 095 785 2481

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024