Притула оголосив аукціон колекції картин сучасних українських художників

09 Червня 2022, 13:07
Притула оголосив аукціон колекції картин сучасних українських художників ФОТО, ВІДЕО 801
Притула оголосив аукціон колекції картин сучасних українських художників

Аукціонний дім «Дукат» за підтримки Благодійного фонду Сергія Притули проводить аукціон колекції картин сучасних українських художників на мотиви російсько-української війни

100% виручених коштів перерахують на рахунки благодійного фонду для закупівлі 50 БПЛА «Валькірія» українського виробництва. Журналісти Район.Культура дізналися про це зі сторінки Сергія Притули в фейсбуці.

Нові власники картин зможуть стати учасниками міжнародних виставок та створення Музею Перемоги України.

Аукціон розпочався вчора, 8 червня, та триватиме до 15 червня на платформі Аукціонного дому Дукат. Важливо, що всі роботи з колекції – дарунок художника/родини/колекціонера, що дозволяє перерахувати 100% виручених коштів з продажу картин на Благодійний Фонд Сергія Притули для придбання допомоги військовим на півдні та сході України.

Будь-яка людина (в тому числі представник організації чи компанії) може взяти участь у торгах та запропонувати суму, за яку вони готові придбати картину/картини. «Дукат» готові продати усю колекцію в одні руки.

Роботи зібрали спеціально для цього аукціону домом «Дукат» разом з колекціонерами Дар’єю Добріян та Ігорем Понамарчуком. Мінімальна оцінена вартість всієї колекції: 300 тисяч доларів. Під кожною з робіт на сайті вказана стартова ціна торгів. Правила аукціону тут.

Ввечері 15 червня фінал аукціону відбуватиметься у прямому ефірі. Нових власників цих картин усі охочі дізнаються у прямому ефірі у соцмережах Сергія Притули та Благодійного Фонду Сергія Притули.

Деякі роботи з колекції створили за лічені дні до початку повномасштабного наступу росії або ж написані у перші дні під впливом трагічних подій. Владислав Шерешевский закінчив своє полотно Smoke on the water за день до потоплення крейсера «москва». Свіжа картина Матвія Вайсберга «Янгол ЗСУ» закінчена за декілька тижнів до аукціону.

Автори та картини, які виставлені на аукціон: 

Сергій Захаров ПОВІТРЯНА ТРИВОГА
Сергій Захаров ПОВІТРЯНА ТРИВОГА

Читайте також: Російська культура приходить в Україну у вигляді ракет. Цитатник Павла Макова

Павло Маков МОРСЬКИЙ БІЙ
Павло Маков МОРСЬКИЙ БІЙ

Лесь Подерев'янський ВИПЕРДОС
Лесь Подерев'янський ВИПЕРДОС

Яків Гніздовський КОНСТРУКТОР
Яків Гніздовський КОНСТРУКТОР

Матвій Вайсберг ЯНГОЛ ЗСУ
Матвій Вайсберг ЯНГОЛ ЗСУ

Олена Грозовська  «In borsch we trust»
Олена Грозовська «In borsch we trust»

Читайте також: Про що говорив у Луцьку Олександр Ройтбурд. ЦИТАТНИК

Олександр Ройтбурд ТРИВОЖНА МАНДРІВКА
Олександр Ройтбурд ТРИВОЖНА МАНДРІВКА

Катерина Лісова СИЛА ПАМ'ЯТІ
Катерина Лісова СИЛА ПАМ'ЯТІ

Владислав Шеререшевський «Smoke on the water»
Владислав Шеререшевський «Smoke on the water»

Олексій Сай КОНЦЕРТ У ПЕКЛІ
Олексій Сай КОНЦЕРТ У ПЕКЛІ

До слова, у травні продали на аукціоні картину Марії Примаченко за рекордні 500 тисяч доларівУсі кошти пішли до Благодійного фонду Сергія Притули для допомоги ЗСУ.

Читайте також: Мистецький фронт: картину Івана Марчука продали за рекордні 120 тисяч доларів

 

Нагадаємо, галерея «Дукат» ініціює створення Музею Перемоги України. Картини залишатимуться у власності тих, хто придбає їх на аукціоні. Власники картин отримають ексклюзивне право експонувати ці роботи в майбутньому Музеї Перемоги України. Поряд із роботами розміщуватимуться іменні таблички благодійників, які придбали ці полотна та зробили інвестицію в перемогу України.

 

Аукціонний дім також ініціює проведення виставок українського мистецтва про війну за кордоном: в Німеччині, Великобританії, Канаді, США та інших країнах. За дозволом нових власників, вони залучатимуть на виставки картини з колекції аукціону.

 

Де варто відкрити перший Музей Перемоги України – на сайті аукціонного дому Дукат проводитимуть відкрите голосування, яке репрезентуватиме думку суспільства: в якому місті варто заснувати перший Музей Перемоги. Місто, яке набере найбільше голосів українців, ми запропонуємо культурній спільноті для ідеї створення Музею Перемоги України.

 

В списку для голосування такі міста: Херсон, Сімферополь, Маріуполь, ДонецькКраматорськ, Луганськ, Київ, Одеса, Чернігів, Миколаїв та Харків.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024