Луцьк: на меморіалі і досі розміщена комуністична символіка

09 Квітня 2022, 11:22
На меморіалі і досі розміщена комуністична символіка. Фото 12 каналу 1020
На меморіалі і досі розміщена комуністична символіка. Фото 12 каналу

Декомунізація, що розпочалася в Україні ще у 2015 році, так і не торкнулася луцького Меморіалу вічної слави.

Як не дивно, символіка вбивць і катів українського народу спокійно себе почуває в Луцьку і під час нинішньої російсько-української війни – пише 12 канал

На луцькому меморіалі вічної слави, ідеться в публікації, все нагадує про Велику вітчизняну війну. Війну якої не існувало, яку вигадав Радянський Союз. Існувала Друга світова війна, яка розпочалась у 1939-му, а не у 1941 році.

Цей термін, зазначається далі, – продукт радянської ідеології. І має мало спільного зі справжньою історією України. Брехня тут – від самого початку: війна в Україну, і зокрема й у Луцьк, прийшла разом із більшовиками у вересні 1939 року, коли Гітлер і Сталін поділили між собою Польщу. Утім, усі наступні роки радянська влада брехала, подаючи факт окупації Західної України як добровільне возз’єднання. Відтак дата «1941» на луцькому меморіалі – частина цієї брехні.

«Радянська влада, щоб приховати свій злочин, придумала міф про Велику вітчизняну війну, і цей міф був датований від початку німецько-радянської війни», – каже представниця інституту національної пам’яті Леся Бондарук.

Про це та інше та інше, зокрема про потребу змінити луцький меморіал, очистивши його від ворожої символіки, дивіться у сюжеті 12 каналу. 

 

Читайте також: У Берліні радянські танки накрили жовто-синіми прапорами

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024