Дубно: у музей передали прапор, з яким місцевий мешканець виборював волю для українців на Майдані 2013 року

17 Березня 2022, 13:12
Прапор, з яким місцевий мешканець виборював волю для українці на Майдані 919
Прапор, з яким місцевий мешканець виборював волю для українці на Майдані

Синьо-жовтий прапор був  головним українським символом під час Революції Гідності.

Одну із таких святинь, обпалену вогнем Революції Гідності на столичному Євромайдані, передала в музей Дубенського замку дубенчанка Людмила Тимощук – повідомляють на фейсбук-сторінці закладу.

 Її син В’ячеслав одним з перших у листопаді 2013 року разом з іншими небайдужими дубенчанами приєднався до протестів на Майдані Незалежності у столиці.

У критичний момент, ідеться в дописі, коли барикади майданівців уже палали й беркутівці отримали команду застосувати проти них силу, В’ячеслав Тимощук в обхід тітушок зумів врятувати державний стяг, сховавши його під бушлатом, біля серця. 
 
 
Майже три місяці в наметовому містечку на Майдані дубенчанин відстоював європейський шлях розвитку України, згодом у складі добробату Арсена Авакова протягом року брав участь у бойових діях у Луганській області. Нині 45-річний учасник АТО В’ячеслав Тимощук хворіє, має першу групу інвалідності. Але не втрачає сили духу.
 
Його мати пишається своїм сином і зі сльозами на очах пригадує, як побратими-майданівці захоплювалися його рішучістю і сміливістю на барикадах у дні, які стали частиною славної історії нашої держави.
 

В
В

 
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024