У громадах Вараського району вшанували воїнів-афганців

17 Лютого 2022, 12:16
У громадах Вараського району вшанували воїнів-афганців 557
У громадах Вараського району вшанували воїнів-афганців

Уся Україна 15 лютого вшановувала учасників бойових дій на території інших держав. Ця пам’ятна дата присвячена виведенню радянських військ з Афганістану, що відбулось 33 роки тому.

Афганська війна безжально перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі. У ці лютневі дні в громадах Вараського району також вшановували воїнів. Як саме, інформує кореспондент Район.Вараш.

 

У Вараській громаді, приміром, напередодні відбувся традиційний турнір з волейболу «Кубок Афганця».

Читайте такожУ Вараші розіграли Кубок афганців

А 15 лютого подвиг учасників бойових дій на території інших держав вшанували традиційною ходою від майдану Незалежності до пам’ятного знаку «Афган», де поклали квіти, помолились і хвилиною мовчання та військовим салютом вшанували загиблих воїнів.

Опісля у Палаці культури імені Лесі Українки ВП РАЕС відбувся концерт «І пам’ять серця і вічний смуток…».

У Володимирецькій громаді біля пам’ятного знаку «П’ять тюльпанів», що у парковій зоні селища відбувся мітинг та панахида.

У Зарічненській громаді поклали квіти до пам’ятного знаку воїнам-афганцям та подякували за подвиг живим визволителям і вшанували мертвих.

Крім того, у центральній бібліотеці оформили книжкову виставку-інсталяцію «Уклін живим, загиблим слава».

Також працівники книгозбірні ініціювали героїко-патріотичні онлайн-читання «Афганістан триває: у спогадах, снах і думках», до яких долучились працівники та користувачі публічно шкільних бібліотек громади, а також безпосередні учасники бойових дій на сході країни, зокрема Петро Скупейко, Олександр Бондаренко.

Тематичні заходи відбулись і по інших селах громади.

Так само провели зустрічі і у селах Локницької громади.

Кутинський старостинський округ
Кутинський старостинський округ

У Каноницькій громаді завітали з квітами до учасників бойових дій.

У Рафалівській – провели низку заходів. Зокрема у Петропавлівському ліцеї провели тематичні голини спілкування, переглянули документальні відео про афганську війну та влаштували виставку «Афганістан: подвиг, біль, пам'ять...»

Читайте такожУ Вараші підняли прапор єднання

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024