У Новому Загорові проведуть реконструкцію бою воїнів УПА

16 Лютого 2022, 16:28
Загорівський монастир 1009
Загорівський монастир

Члени організаційного комітету з підготовки та відзначення в області 80-ої річниці заснування Української повстанської армії на черговому засіданні визначились із календарем заходів.

У проголошений Рік УПА на Волині планують провести п’ять фестивалів в різних куточках області. Серед них і фестиваль у вересні у селі Новий Загорів, що в Локачинській територіальній громаді – обласний фестиваль повстанських і стрілецьких пісень «За волю України». Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Як зазначив очільник організаційного комітету, перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук варто урізноманітнити фестивалі й іншими заходами. Це мають бути різнопланові події, які зацікавлять і дітей, і молодь, і волинян поважного віку. 

Так, у селі Новий Загорів уже запланували провести реконструкцію бою воїнів УПА проти нацистських окупантів, організувати показові виступи спортсменів з бойових мистецтв, а також концерт повстанських пісень.

Крім того, оргкомітет рекомендує громадам упорядкувати поховання та пам’ятні місця, пов’язані з історією УПА, а також відновити історичні відомості про діяльність повстанської армії в населених пунктах області. Це допоможе у створенні інтерактивної карти, яку планують створити науковці Волинського краєзнавчого музею.

Читайте також: За волю України: під стінами Загорівського монастиря відбувся обласний фестиваль

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024