У Тойкуті відбулася зустріч воїнів-афганців

15 Лютого 2022, 15:21
У Тойкуті організували зустріч воїнів-афганців 543
У Тойкуті організували зустріч воїнів-афганців

У Тойкуті організували зустріч воїнів-афганців. За традицією у ці лютневі дні воїнів у Тойкуті воїнів вшановує громада. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

12 хлопців з сіл Тойкутської сільської ради пройшли війну в Афганістані й усі вони повернулись додому. За цей час когось не стало, хтось покинув рідне село. Ті, хто мешкає неподалік, з радістю приходять на зустріч з побратимами. Тепер до них доєднались афганці із сіл Доротищ та Гішина, які увійшли в один старостинський округ.

У суботу, 13 лютого воїни зібрались у музеї, який створили власноруч понад 10 років тому. Ініціатор Сергій Ілюшик розповідає, що допомогла у цьому місцева та районна влада, яка надала приміщення. А уже самі наповнили його експонатами, матеріалами про ту далеку війну, світлинами.

Саме тут побратими збираються, згадують свою службу. Сюди приходять місцеві школярі, щоб дізнатись із перших уст про війну в Афганістані. З часом одну кімнату передали атовцям, адже чимало односельців захищали незалежність нашої держави. Тому експозиція почала доповнюватись сучасними військовими реквізитами.

Сергій Ілюшик показав кімнату-музей народного побуту, яку облаштували афганці разом з місцевими жителями. Тут можна побачити старовинні вишиті речі, предмети побуту, меблі.

За мужність, відданість, вірність військовому обов’язку, вагомий особистий внесок у розвиток суспільно-патріотичного руху та з нагоди 33-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Подяку голови Української спілки ветеранів Афганістану Сергія Червонописького оголосили Олександру Возняку. Нагороду за дорученням Спілки йому передав побратим Сергій Ілюшик.

Староста Юлія Трофимчук подякувала воїнам за те, що уже упродовж трьох десятиліть підтримують один одного.

«Сьогодні ви зібрались, аби згадати частину свого нелегкого життя і тих, хто не повернувся живим на рідну землю. Шана Вам усім і вічна пам’ять та слава тим, хто загинув!», – сказала Юлія Трофимчук.

Читайте також: В Іваничівському музеї відбулася виїзна виставка до 33 річчя виведення військ з Афганістану

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024