Свій день народження міг би віздначати Герой із Маневиччини

25 Січня 2022, 11:08
Андрій Снітко 739
Андрій Снітко

Свій 26-й день народження міг би відзначати Герой України Андрій Володимирович Снітко

Про це повідомляє Книга пам'яті полеглих за Україну.

Він народився 25 січня 1996 року у селі Гораймівка Маневицького району. Його самотужки виховувала мама і померла, коли хлопцеві було 11. Згодом Андрія забрала у свою сім'ю маневичанка Раїса Халик.

Він закінчив Маневицьку школу №1 та вступив до Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки в Інститут фізичної культури й здоров'я. Провчитися повноцінно вдалося лише кілька місяців. 

Андрій був активним учасником Євромайдану, багато часу проводив у Києві. У травні вступив до батальйону «Азов» у Києві, отримав позивний Хома. Брав участь у визволенні Маріуполя.

Вирішальний у житті Андрія бій стався 20 серпня 2014 року. Він загинув від розриву гранати в бою під час звільнення Іловайська. Групу бійців, в якій перебував Андрій, вороги закидали гранатами, перша з яких впала недалеко від Андрія. 

Не роздумуючи, він накрив її своїм тілом, але товаришів – врятував. Разом з Андрієм загинув молодший сержант міліції Олег Аксьоненко.

Рішенням сесії Маневицької селищної ради від 18 грудня 2015 року на честь Андрія Снітка перейменували вулицю у Маневичах. Указом Президента України від 21 листопада 2016 року, йому посмертно присвоїли звання «Герой України».

Читайте також: Що трапилося під Іловайськом. ВІДЕОІНФОГРАФІКА

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024