У Луцьку планують створити інтерактивний Музей залізниці

29 Жовтня 2021, 16:23
Музей залізниці в Луцьку 1540
Музей залізниці в Луцьку
Будівлю першої залізничної станції Луцька, що на вулиці Стрілецькій хочуть зробити основою для якісного культурного простору в історичному районі міста – Яровиці. Нині ця будівля на балансі «Укрзалізниці».
 
Про це повідомили на сторінці Музею залізниці в Луцьку в фейсбуці.
 
Проєкт реалізовуватимуть спільно з Громадською організацією «Фонд відновлення залізничної спадщини України». Організація підписала меморандум про співпрацю з Українським товариством охорони пам'яток історії та культури.
 
Задум команди включає створення інтерактивного музею з мініатюрною залізницею, тематичного кафе, конфренц-залу, облаштування громадського простору колишньої двірцевої площі. У музеї також планують підготувати окрему експозицію про міграцію та депортації.
 
 
«Цей проект стане можливим лише за умови збереження історичної дерев’яної будівлі станції. Зробити це ми можемо лише з допомогою підтримки прихильників проекту. Будівлі потрібно надати охоронний статус. Саме тому команда Музею залізниці у Луцьку розпочинає збір грошей для виготовлення облікової документації на об'єкт культурної спадщини. Це дозволить внести будівлю в реєстр пам'яток. Така документація буде коштувати нам 20 тисяч гривень. Виготовити ці матеріали для нас може Майстерня архітектора Івана Бикова», – йдеться у дописі. 
Підтримати проєкт пожертвами можна за цим посиланням
 

 

Ескізи архітектора Володимира Цапука, який є фахівцем із будівництва музейного простору
Ескізи архітектора Володимира Цапука, який є фахівцем із будівництва музейного простору

Читайте також: Історичне тло залізничного полотна: хто і коли будував колії до Каменя-Каширського

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024