У Ковелі вшанували пам'ять загиблих захисників України

30 Серпня 2021, 16:55
У Ковелі вшанували пам'ять загиблих захисників України 1428
У Ковелі вшанували пам'ять загиблих захисників України

У 2021 році минає сім років, як українців шокувала страшна звістка про «Іловайський котел». 

Наприкінці серпня 2014 року на Донеччині в оточенні опинилися кілька тисяч українських військових як із частин ЗСУ, так і з добровольчих батальйонів. Тоді Україна понесла найчисельніші людські втрати. Відповідно до Указу Президента 29 серпня – День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України. Про це інформують на сайті Ковельської міської ради. 

29 серпня на меморіал Слави у Ковелі вшанували загиблих учасників АТО. 

Ведуча заходу Наталія Гончар вкотре згадала імена земляків, хто не повернувся з тієї війни додому. Це – Сергій Дем’яник, Олексій Тарасюк, Олександр Ярмолюк, Анатолій Шилік, Роман Данилевич, Андрій Мостика, Олександр Абрамчук, Олександр Артемук, Андрій Задорожній, Станіслав Максимчук, Андрій Омелянюк, Павло Редькович, Олег Вишневський, Анатолій Іллюх, Володимир Киян, Ігор Кірєєв, Микола Кравчук, Олег Остапенко, Микола Яворський.

Учасники меморіального заходу вшанували пам’ять Героїв хвилиною мовчання.

Учасник АТО Анатолій Остапчук говорив про те, що цей день нам потрібен, щоб знову і знову згадати тих, хто не повернувся з поля бою. Тих, хто поліг під Іловайськом, Волновахою, тих, хто в різні часи пожертвували собою заради нашої свободи.

Поминальну панахиду відслужили священники ПЦУ.

На завершення присутні поклали квіти до підніжжя стели Героям.

Ковельчани пройшли також до монумента борцям за волю України і там поклади квіти до підніжжя пам’ятника.

Секретар міської ради Оксана Багнова та заступник міського голови Наталія Маленицька разом з учасниками АТО поклали квіти на могили загиблих на кладовищі.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024