У центрі Вараша встановлять пам’ятний знак захисникам і борцям

03 Липня 2021, 14:45
Готель Вараш 1748
Готель Вараш

Члени організаційного комітету з питань спорудження пам’ятного знаку «Захисникам України» та представники громадськості вкотре обговорили можливі місця розташування пам’ятного знаку.

Які варіанти розглядали та на котрому з них зупинили свій вибір, виданню Район.Вараш повідомили у Вараській міській раді.

Серед запропонованих варіантів були місце біля приміщення виконавчого комітету Вараської міської ради, проспект Шевченка, сквер біля стадіону «Ізотоп», а також сквер навпроти готелю «Вараш». Власне остання зі згаданих локацій і була визнана найперспективнішою.

Також учасники засідання вирішили, що пам’ятний знак має бути присвячений і захисникам України, і борцям за її незалежність.

«Пам’ятний знак має бути точкою тяжіння, контактним місцем і він має бути доступним для людини», – наголошував начальник відділу архітектури та містобудування Вараської міської ради Владислав Ільницький.

«Це дуже добре, що біля нього будуть гуляти мами із малими дітьми. Пам'ятник – це знак, який буде впливати на виховний процес дітей. Саме тому він має бути в центрі», – переконаний Вараський міський голова Олександр Мензул.

Під час зустрічі обговорили і можливість актів вандалізму. Зокрема, на цьому наголосив представник громадськості, учасник бойових дій Валерій Конопко. Відтак присутні вирішили, що у сквері необхідно буде організувати патрулювання та встановити камери відеоспостереження.

Наступним етапом роботи організаційного комітету буде створення технічного завдання, яке передбачатиме також і розробку концепції місця розташування пам’ятного знаку та доброустрою всієї території скверу.

Читайте також: У Вараші відкрили новий стадіон

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024