Здолбунівчанина підозрюють у контрабанді культурних цінностей

19 Квітня 2021, 13:02
743

27-річному здолбунівчанину оголосили про підозру за фактом закінченого замаху на контрабанду культурних цінностей.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у березні цього року чоловік придбав чайний сервіз з високохудожнім оздобленням, виробництва французької мануфактури «CHRISTOFLE», виготовлений у середині ХІХ – на початку ХХ століття, який згідно з висновком експерта становить культурну та історичну цінність. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області. 

Надалі підозрюваний намагався міжнародним поштовим відправленням переправити цінності на територію Російської Федерації, з приховуванням від митного контролю.

Втім, вказане відправлення разом із вмістом було вилучене в ході проведення тимчасового доступу. Крім цього проведено санкціонований обшук за місцем проживання підозрюваного, під час якого виявлено та вилучено 100 старовинних монет, телефон, ноутбук, 23 тисячі гривень та 7200 доларів США. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють працівники Управління СБ України в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також: Через «Ягодин» хотіли вивезти унікальний «Кобзар» вартістю понад 50 тисяч доларів



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024