У громаді під Луцьком вшанували пам’ять загиблого воїна

21 Березня 2021, 15:48
1536

Учасник бойових дій на Сході України Роман Луцюк помер п'ять років тому в американській клініці.

У селі Шклині на подвір’ї закладу освіти, біля Меморіальної дошки, 20 березня вшанували пам’ять односельця Романа Луцюка. Про це інформують на сайті громади.

Мешканець села Шклинь, учасник бойових дій на Сході України Роман Луцюк помер 19 березня, 5 років тому, в американській клініці. Сумна звістка миттєво облетіла село.

Нікому не хотілося вірити в те, пишуть на сайті, що молодого земляка не стало. Невимовний біль втрати і досі щемом озивається у серцях рідних та близьких воїна. Але пам’ять про героїв, які віддали найдорожче – життя, житиме вічно.

«Вшанування пам'яті людей, які віддали життя за Україну – наш святий обов'язок. Роман був справжнім патріотом, який  віддав своє життя за мир та спокій на рідній землі. Минуло п’ять років з дня його смерті, але біль та смуток досі не вщухають у наших серцях», – промовила директорка Шклинського ліцею Майя Долонська, котра розпочала пам’ятний захід.

На реквіємі також були присутні голова Городищенської громади Світлана Соколюк, староста Людмила Долонська, побратим Романа – Андрій Омельчук, який поділився історією знайомства та дружби із героєм, родина загиблого та місцеві жителі.

Старша донька Романа Луцюка звернулася із промовою до присутніх, подарувавши Шклинському ліцею портрет батька від Руслана Кашаюка (теж учасника бойових дій), а молодша – зачитала вірш про героїв.

На заході звучало багато теплих, зворушливих слів та пісень від учнів і всіх присутніх про загиблого.

Читайте також: У Луцьку та районі за добу виявили 82 нових хворих на коронавірус, дві людини померли









Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024