У Колодяжному гучно відсвяткували 150-річчя Лесі Українки

27 Лютого 2021, 10:36
У Колодяжному гучно відсвяткували 150-річчя Лесі Українки 628
У Колодяжному гучно відсвяткували 150-річчя Лесі Українки

Колодяжненський Центр культури, дозвілля та спорту у 150-річчя від Дня народження Лесі Українки зібрав шанувальників її таланту та творчості. 

Про це інформують на сайті Колодяжненської громади.

Тут відбулася творча зустріч «Зорій довіку поміж нами», яку підготували та провели працівники культури на чолі з директором Центру Юлією Кравчик. Герої «Лісової пісні» Мавка та Лукаш зустріли гостей поетичним словом та проникливою мелодією сопілки. Юні та дорослі читці майстерно виконували поезії Лесі Українки, звучала жива фортепіанна музика (Соломія Литвин із Скулина) та дзвінкоголосе «Веретенце» (Уховецьк) радувало присутніх фольклорним співом.

Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик та голова районної ради В'ячеслав Шворак у своїх виступах наголосили про феномен сили духу і величі, величезний внесок у світову культуру та літературу, зроблений Лесею Українкою. Подякували всім присутнім за підготовку та участь у творчому заході, пошану, що склали своїй всесвітньо відомій землячці.

У фойє Центру культури учасники та гості мали нагоду оглянути «Етнолавку» – приватну колекцію автентичних речей Катерини Барчук зі Скулина, виставку  конкурсних дитячих малюнків за творами Лесі Українки, яку організувала Колодяжненська Публічна бібліотека, познайомитися із переможцями онлайн-конкурсу, власниками  старовинного одягу «З бабусиної скрині», почастуватися смачною випічкою та духмяним узваром.

Після завершення свята відбулося нагородження грамотами учасників та переможців тематичних онлайн-конкурсів декламування «Мій любий краю» та малюнків – «Лесині барви».

 





















 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024