Письменник із Волині Володимир Лис святкує 70-річний ювілей

26 Жовтня 2020, 11:30
Володимир Лис 4436 Джерело: https://www.volyn24.com
Володимир Лис

Свій 70-річний ювілей святкує відомий український письменник та журналіст Володимир Лис (1950).

Він народився на хуторі поблизу села Згорани на Волині. Про це повідомляє сайт Громада.Схід. Володимир Савович закінчив факультет журналістики Львівського державного університету імені Івана Франка.

Служив у війську, працював журналістом у районних газетах Волині, Хмельниччини, Херсонщини, Рівненщини, у волинській молодіжці, завідував літературною частиною Рівненського музично-драматичного театру.

У літературі дебютував як драматург, п’ять його п’єс було поставлено в різних театрах України, на українському радіо. Як прозаїк заявив про себе 1985 року. Нині працює редактором відділу державного будівництва незалежної громадсько-політичної газети «Волинь».

1
Володимир Савович Лис
Володимир Савович Лис

Джерело фото: https://www.volyn24.com

Прозові твори Лиса, а їх в його доробку близько двох десятків, читачі цінують за захопливі сюжети, складні етичні дилеми, психологізм та виразність мови.

Найбільш популярним став роман «Століття Якова», він здобув перемогу у національному конкурсі «Коронація слова» у статусі «Найкращий роман десятиліття». За цим романом знято історичний мінісеріал.

Роман «Століття Якова»
Роман «Століття Якова»

Джерело фото: http://blogovo-wolf.blogspot.com/2020/05/blog-post.html

Володимир Савович є автором таких романів як: «Айстри на зрубі», «І прибуде суддя», «Камінь посеред саду», «Маска», «Острів Сильвестра», «Продавець долі», «Романа», «Графиня», «Соло для Соломії», «Століття Якова».

Побачили світ книги «Володимир Лис про Сократа, Данила Галицького, Фернандо Магеллана, Ісаака Ньютона, Шарлотту, Емілі, Енн Бронте», «Господар нашого двору» (п'єса), «Таємна кухня погоди» (книга народного синоптика).

Читайте також: «Він повертає імена в історію», – Віктор Корсак презентував першу книгу з десятитомника творів свого батька

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024