Аргентинець шукає родичів із Ковеля

27 Вересня 2020, 14:00
1087

Аргентинець на ім‘я Маріано Вулф шукає родичів у Ковелі. Про це пишуть на сторінці «Kowel Vintage» у Facebook.

Подаємо текст звернення:

«Шановний, доброго ранку!

Мене звати Mariano Wolf, я шукаю інформацію про своїх предків, котрі народились у Ковелі.

Звали мого діда по батькові Рувін Вольф, і він народився в Ковелі 12 жовтня 1908 року, син Вольфа Вульфа і Хані Вольф, у нього був брат на ім'я Мойсей Вольф.

Рувін емігрував до Аргентини в 1923 або 1924 році в компанії двох тіток по батьковій лінії (сестер Вольфа Вульфа).

Я розумію, що у вас може не бути цієї інформації, але цілком можливо, що ви зможете допомогти мені, вказавши, де шукати або до кого звертатися.

На фотографії ви можете побачити двох маленьких дітей попереду – Рувіна (мого діда) та його брата Мойсея.

Вгорі у центрі стоїть його батько, Wolf Wolf. Рувін сидить, а його брат Мойсей стоїть.

Це була їхня остання фотографія, зроблена разом у Ковелі. Після чого Рувін емігрував до Аргентини. Також є свідоцтво про шлюб Мойсея Вольфа, брата мого діда Рувіна Вольфа.

Я не пам’ятаю точно, але колись хтось сказав мені, що мій прадід Wolf Wolf та Хані Вольф померли від туберкульозу. Родич сказав мені, що це було до війни», – йдеться у зверненні.

 

Автору сторінки «Kowel Vintage» Андрію Миронюку вдалося з’ясувати, що родичі Маріано були євреями, найімовірніше – польськими.

«Після чого я написав листа до «Об‘єднаної Єврейської Общини України», де мені подякували за надану інформацію, але на жаль, на цьому все. Також писав до єврейської общини міста Луцька, від них взагалі нічого не чути.

Написав на єврейський сайт, де розміщується інформація про «єврейський Ковель». Їм не вдалося нічого знайти. Зараз трохи моїх «думок вголос»:

враховуючи те, що його прадідусь та пані Хані померли до війни, то є шанс, що вони поховані на старому кладовищі по Грушевського або на Володимирській.

Але можливий варіант, що вони були поховані на кладовищі, на місці якого сьогодні знаходиться Палац культури.

У мене є трохи утопічна ідея спробувати знайти прізвище Wolf серед надгробних каменів на цих кладовищах або серед вцілілих надгробків із «нового єврейського кладовища» (той, що знаходився під Палацом, шукайте інформацію на Kowel.Vintage).

Також мені вдалося знайти декілька ковельських однофамільців Wolf в польських архівах. Але на жаль, імена та дати народження не співпадали з потрібними.

На цьому етапі у мене закінчилися варіанти пошуку. Так як на польській мові маю змогу читати та шукати інформацію, але окрім однофамільців мені нічого не вдалося знайти.

Якщо спробувати знайти старішу інформацію, то виникає питання: «А як його родина була записана за часів Російської Імперії?»

Або можливо інформація існує мовою іврит, але на жаль, я нею не володію. Тому і не можу шукати та читати відскановані старі документи.

Також підсказують, що при союзі фамілію могли просто перекласти на російську мову. Якщо маєте знайомих з прізвищем Вовк, запитайте у них будь ласка. Можливо й справді співпаде таким чином. Хочеться справді допомогти людині.

Якщо хтось може допомогти у пошуку інформації, то буду дуже вдячний, якщо ні, то ваша підтримка та репост цієї публікації буде кроком до пошуків», – зазначає Андрій Миронюк.

Читайте також: До Острога пошуках свого коріння: візит третього покоління острожан з Ізраїлю

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024