Україна та Польща створили туристичний маршрут шляхами князів Сангушків

24 Вересня 2020, 17:00
1975

Відтепер усі охочі можуть здійснити мандрівку «Шляхами князівського роду Сангушків», яка пролягає українсько-польським прикордонням. Подорожувати можна як традиційним чином, так і онлайн.

Про це повідомляє газета «Волинський монітор».

Створення спільного туристичного маршруту, запуск мобільного додатку та підготовка до друку путівника стали можливими завдяки проєкту «Віртуальна подорож шляхами князівського роду Сангушків – відкриваємо нові сторінки спільної української та польської історії».

Маршрут доступний на сайті трьома мовами. Проєкт реалізували за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

Загальна вартість проєкту склала 44,751 тисячі євро, із яких 40,271 тисячі євро – співфінансування ЄС. 

Його партнери – громадська організація «Центр регіональних ініціатив Волині» з боку України та Асоціація органів самоврядування Єврорегіону «Буг» із Польщі.

Маршрут охоплює територію, пов’язану з князівським родом Сангушків, яка нині пролягає Волинською областю та Люблінським воєводством і включає такі населені пункти: Луцьк, Ковель, село Мильці Старовижівського району, Камінь-Каширський, село Яревище Старовижівського району, Володимир-Волинський, Горохів, Влодава, Кіяни, Любартів, Рудно, Люблін, Якубовіце-Муроване, Краснічин і Дуб.

За словами партнерів проєкту, створення єдиного маршруту має залучити якомога більше туристів – як зовнішніх, так і внутрішніх – на території Волині та Люблінщини, а також популяризувати спільну історико-культурну спадщину України та Польщі.

Завершальною частиною проєкту стала відеоконференція 22 вересня, у ході якої озвучили головні напрацювання, досягнуті в рамках співпраці.

Читайте також: Ремонт століття: як піднімають з руїни рештки окольного замку і розчищають луцькі підземелля

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024