У Луцьку Василю Зінкевичу вручили орден Ярослава Мудрого IV ступеня

22 Серпня 2020, 15:00
Василь Зінкевич на концерті у Луцьку 3249
Василь Зінкевич на концерті у Луцьку

Волинського співака, народного артиста України Василя Зінкевича нагородили орденом князя Ярослава Мудрого IV ступеня. Відзнаку вручили під час урочистостей до Дня Незалежності України у Луцьку.

Указ про відзначення орденом артиста президент підписав ще 27 червня. Відзнаку Василь Зінкевич отримав 21 серпня. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

1 травня співаку виповнилося 75 років. Василь Зінкевич розповів: нині більшість часу проводить у Києві. До Луцька приїхав виступити на урочистостях до Дня Незалежності України «Земле моя, найкраща і єдина», які 21 серпня відбулися на Київському майдані у Луцьку.

Василь Зінкевич розповів: готує новий творчий звіт – масштабну програму, до якої залучить понад 300 артистів. Представить її у кожному обласному центрі України і за кордоном: «Я в Києві багато буваю, бо готую нову програму, яка називається «Українська пісня єднає світ», вона буде показана у п'яти країнах Європи: Іспанія, Італія, Франції, Австрії, у Німеччині. Презентація у нас буде у Мюнхені».

На Волинь, каже Василь Зінкевич, приїздить за натхненням.

«Я сюди приїжджаю, коли стомлююся, тоді приїжджаю на Волинь. Я знаходжу саме те, що мені потрібно. Я – волинянин. Не так далеко я народився від Острога. Я вважаю себе класичним волинянином», – каже народний артист України.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024